Борисов и ПП призовават да не се стига до ескалация на конфликта в Близкия изток

И двете партии изразиха подкрепа към Израел в правото да защити народа и суверенитета си

14.04.2024 | 10:47 Редактор: Елеонора Танева
Борисов и ПП призовават да не се стига до ескалация на конфликта в Близкия изток

Осъждам остро дръзкото нападение с ракети и дронове, което Иран предприе спрямо Израел тази нощ. Допълнителната ескалация на конфликта в Близкия изток, до която действията на Иран ще доведат, не трябва да бъде допускана. Това написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си във Facebook.

Той декларира подкрепа за "нашите израелски приятели в тяхното законно право да пазят и отбраняват страната и народа си".

От "Продължаваме промяната" също осъдиха атаката на Иран срещу Израел.

"Късно снощи Иран започна военна операция срещу Израел като изстреля десетки дронове и балистични ракети срещу страната. Смятаме атаката за безотговорна и неоправдана, опасна за мира и сигурността в целия регион. Подкрепяме правото на Израел да защити суверенитета си, същевременно призоваваме за деескалация и симетрични действия и от двете страни, за да не прерасне конфликтът в мащабна регионална война", пише в позиция та партията.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


2
0 rate up comment rate down comment 0
Баце
преди 2 седмици
В други медии пишат друго Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 2
Иван
преди 2 седмици
Абе дупедавци и национални предатели неви ли писна да прегласяте на краварите. Къде бяхте когато вашите приятели атакуваха рафат, иранското посолство защо мълчахте. А сега играчите в един глас с краварите. Сигнализирай за неуместен коментар