Настимир Ананиев за проверките в офисите му: Не съм притеснен, това е политическа бухалка

Не виждам нищо нередно да се обслужват чуждестранни фирми, заяви депутатът от ПП-ДБ

10.04.2024 | 12:57 Редактор: Толя Стоянова

Масирана акция на полиция и жандармерия в столицата. Проверяват се офисите на депутата от ПП-ДБ Настимир Ананиев. Екипите бяха разположени на два адреса в центъра на София. Първият е на ул. "Парчевич" 41, другият е на бул. "Стамболийски", като действията са по европейска заповед за разследване. Проверките са поискани от Кралство Белгия във връзка с разследване на организирана престъпна група за контрабанда, наркотици и пране на пари. Това заявиха за Bulgaria ON AIR от Софийската градска прокуратура.

"Не съм притеснен. От медиите разбрах, че има хора в офиса. Чух се с мениджъра, каза, че се прави проверка на белгийска фирма, която сме обслужвали и искат документи. За мен това е политическа бухалка. Не виждам нищо нередно да се обслужват чуждестранни фирми и когато някой дойде и поиска документация - тя ще бъде предоставена. Ще съдействаме на органите, които искат документи", каза Ананиев.

Акцията е едно от първите действия на полицията след стъпването в длъжност на служебното правителство с премиер Димитър Главчев.

Одобрявате ли служебното правителство на Димитър Главчев?

Не, не одобрявам предложените имена.
53%
Одобрявам, кабинетът е експертен.
30%
Има приемственост, тъй като остават министри от предишното редовно управление.
17%
Общо 1403 гласа