Пеевски поздрави ромите за празника: Неизменна част са от националната ни история

Заедно трябва да изградим култура на подкрепа и приобщаване, призова председателят на ДПС

08.04.2024 | 08:08 Редактор: Тодор Петров
Пеевски поздрави ромите за празника: Неизменна част са от националната ни история

По повод Международния ден на ромите - 8 април, председателят на ДПС Делян Пеевски поздрави всички представители на ромската общност. 

"На днешния ден честваме културно и езиково многообразие на ромите, които са неизменна част от националната ни история, настояще и бъдеще. Мисията на ДПС е да отстоява правата и свободите и да работи за хората, без значение от тяхната етническа принадлежност, религия и социално положение", подчерта той.

"Заедно трябва да изградим култура на подкрепа и приобщаване и да отдадем почит на приноса на ромите към нашата национална идентичност. Съхранявайте своите традиции и обичаи, заедно можем да постигнем общество на толерантност и взаимно уважение.

Затова нека с увереност и постоянство в постигането на целите на политиката на интеграция - повече образование, повече здравеопазване, повече сигурност, да работим за по-доброто бъдеще на нашите деца", призова Пеевски.

"Уверявам ви, че ДПС няма да отстъпи от тази своя отговорност. Пожелавам на всички роми в България здраве, благоденствие и късмет", завършва обръщението му. 

Одобрявате ли служебното правителство на Димитър Главчев?

Не, не одобрявам предложените имена.
53%
Одобрявам, кабинетът е експертен.
30%
Има приемственост, тъй като остават министри от предишното редовно управление.
17%
Общо 1403 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR