Борисов: Нямам познат в "Митниците", всичко беше изчегъртано и клановете се бият

"Ще бъда опозиция, ако Кирил Петков и Пеевски решат да направят правителство", каза лидерът на ГЕРБ

04.04.2024 | 11:39 Редактор: Вяра Димова

"Главният секретар на МВР е имал винаги моята подкрепа", коментира в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. "Имал е моята подкрепа. Това, което знаете вие, знам и аз", каза лаконично той, попитан за оставката му.

Борисов допълни, че няма информация дали оттеглянето му има връзка с вчерашната акция в Агенция "Митници" и заговори за "битка на кланове" в "Митниците".

"От три години нямам и познат в "Митниците", всичко беше изчегъртано и клановете там се бият. Последните седмици масово се сменяха хора – или са били подплашени от това, което са правили години наред, или са им казали отвън, че върви контрабанда", подчерта той.

Борисов коментира и думите на премиера в оставка Николай Денков, че "Пеевски е най-голямото зло и заради него отиваме на избори".

"Не давам оценка на казаното от Николай Денков, но помня, когато дойдоха миньорите от "Мариците" да ги бият в парламента, че той се сгуши зад Делян Пеевски. Помня много срещи, в които не се разглеждаше такова зло. Ако Кирил Петков и Пеевски решат да направят правителство, защото аз с ДПС няма да направя правителство – ще бъда една нелоша опозиция", заяви лидерът на ГЕРБ.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)