Ще се намерят ли 40 млн. лв. за великденски добавки за пенсионерите?

Комисията по бюджет и финанси ще разгледа предложението 

04.04.2024 | 08:08 Редактор: Тодор Петров
Ще се намерят ли 40 млн. лв. за великденски добавки за пенсионерите?

Комисията по бюджет и финанси ще разгледа предложението пенсионерите с доходи до линията на бедност да получат великденски добавки от 75 лева. Това ще струва на хазната  40 милиона лева. 

Финансовото министерство се противопостави на идеята, лансирана от ГЕРБ - СДС и ДПС. Въпреки това социалната комисия в парламента одобри предложението вчера.

"Правилното нашите родители да имат достойни старини, които са базирани на трайно увеличение на пенсиите, които те получават за всички пенсионери по швейцарското правило, както е заложено в законодателството. Всичко друго е евтин популизъм", категоричен беше министър Асен Василев.

526 лв. е линията на бедност за настоящата година, а вносителите на промените в Закона за държавното обществено осигуряване настояват всички пенсионери, чийто месечен доход е под нея, да получат 75 лв. за Великден.


2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 4 седмици
А парите за Украйна какво са , а Василев? "Инвестиция" в отнемане на човешки животи?( по цитат от сенатор Линдзи Греъм) Както коледните, така и великденски добавки на пенсионерите заминават за една чужда държава , и то за оръжие и за лична консумация на администрацията на Зеленски. Безсрамник! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
дайте да дадем
преди 4 седмици
Ако са 40 милиарда за американски оръжия или реактори за Козлодуй, ще се намерят! Сигнализирай за неуместен коментар