Денков благодари на министрите, че работят в добро темпо в усложнената обстановка

Последното правителствено заседание мина под знака на протести пред МС

03.04.2024 | 13:42 Редактор: Беатрис Младжова

Последното заседание на правителството минава под знака на протести. Недоволството на синдикатите е заради диспропорциите в заплатите на служителите от държавната администрация.

Протестът на синдикатите се проведе пред сградата на Министерския съвет. Той започна още преди правителственото заседание. Синдикалните формации КНСБ и КТ "Подкрепа" недоволстват от разминаването на възнагражденията в държавната администрация. 

Как да бъдат защитени правата и плащанията при фалит на работодателя - този въпрос беше и една от 28-те точки в дневния ред на правителството в оставка, което се събра на своето последно заседание. Очаква се в края на седмицата номинираният за служебен министър-председател Димитър Главчев да отиде при президента да представи състав на служебното правителство, с което ще управлява. 

Министър-председателят в оставка Николай Денков използва началото на правителственото заседание, за да благодари на министрите от своя кабинет за темпото им на работа през последния месец. 

"Искам да благодаря на всички министри и техните екипи, че в този извънреден десети месец успяха да запазят темпото и да вземат тези важни решения, от които имат нужда гражданите и бизнесът. Държавата продължава да работи с нормални темпове, независимо от рязко усложнената и вече предизборна обстановка", заяви той.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON Air