Енергетици: Оставаме без работа, хората няма да понесат цената от 1 юли

Протестиращите изпращат исканията си до президента, председателя на НС и депутати

29.03.2024 | 15:59 Редактор: Елеонора Танева

Миньори и енергетици отново излязоха на протест. Автошествието тръгна от Хасково, премина през Симеоновград и Димитровград и блокира пътя към магистрала "Марица". Пред "Брикел" отново ще има блокади.

Протестиращите се обявяват против зелената сделка, защото според тях ще останат без работа.

"Ние сме категорично против това и сме за незабавно спиране на плащане на емисии, по този начин нямаме конкурентна основа за производство на електроенергия и самото общество от 1 юли няма да го понесе това", каза протестиращ.

Работниците бяха категорични, че няма да се откажат от протестите, докато не бъдат чути и докато не бъдат удовлетворени исканията им. В Хасково енергетиците прочетоха и декларация, която ще бъде изпратена до президента, до председателя на Народното събрание и до всички партии в парламента.

"Оставаме без работа, националната сигурност заминава на кино. Не знам коя нормална държава затваря стратегическите си обекти по чужди предписания", алармират протестиращи.

Протестът беше охраняван от полиция. До блокиране на движението в областния град не се стигна, въпреки че беше затруднено.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 1
ТЕЦ
преди 4 седмици
Кой ви насилва да затваряте работещи стратегически енергийни мощности ? Защо плащате измисления Въглероден Данък ? Сигнализирай за неуместен коментар