Близки на починалата родилка в Кърджали: Още в понеделник потърси помощ, но не я приеха

Жената имала ускорена сърдечна дейност, висока температура и затруднено дишане

28.03.2024 | 18:22 Редактор: Толя Стоянова

Родилка и бебето ѝ починаха рано тази сутрин в Многопрофилната болница в Кърджали. По информация на болницата жената е била приета в много тежко състояние. Сигналът е получен около 5:00 ч. Транспортирана с линейка на Спешна помощ до кърджалийската болница.

"Оплакала се е, че не се чувства добре, но не е било нещо драматично. Била е в съзнание", каза по телефона началникът на ЦСМП - Кърджали д-р Атанас Митков.

От ръководството на болницата в Кърджали отказаха да застанат пред камерата на Bulgaria ON AIR. В съобщение до медиите посочват, че 33-годишната родилка е приета в тежко състояние със затруднено дишане, ускорена сърдечна дейност и висока температура. Спешен екип е извършил секцио и установил, че плодът е мъртъв.

На жената са извършени реанимационни действия, но в 09:40 ч. е починала. Близки на родилката твърдят, че е била бременна в девети месец и потърсила медицинска помощ още в понеделник, тъй като имала оплаквания.

"Не я приеха в болница. Беше с оплаквания в корема. Докараха я тук, но не я приеха в това състояние", каза близък на жената. 

В болницата в Кърджали тече вътрешна проверка. Междувременно Изпълнителната агенция "Медицински надзор" е започнала извънредна проверка на лечебното заведение и на Центъра за спешна медицинска помощ.

Вижте повече в репортажа.