Борисов: Страх ни е МВР да е в ПП-ДБ, незаконно арестуват хора

"Сега е времето да си решим регулаторите заедно", заяви лидерът на ГЕРБ

28.03.2024 | 12:03 Редактор: Искра Ангелова
Борисов: Страх ни е МВР да е в ПП-ДБ, незаконно арестуват хора

Аз от конституционно право не разбирам и не е редно да се правя, че разбирам. За геополитика мога да говоря колкото искате, аз съм най-компетентен в България. Благодаря на Христо Иванов, че ми благодари за подкрепата за промените в Конституцията. Винаги съм го подкрепял. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента запитан дали е била грешка конституционната реформа.

Припомняме, че във вчерашния ден президентът Румен Радев заяви, че е длъжен да направи всичко възможно процесът по избор на служебен кабинет да не прерасне в конституционна криза и се обърна към ПП-ДБ и всички подкрепили промените в Конституцията като каза, че са направили всичко възможно правомощията на президентската институция да бъдат силно ограничени не само по отношение на избора, състава и контрола върху служебния кабинет, но и върху определянето на времевите параметри в процеса за определяне на следващите избори.

"Сега е времето да си решим регулаторите заедно и поправките по механизма. Нищо фатално не се е случило, просто няма да пътуват в чужбина", допълни още той.

"Ако не беше жаждата за власт, и то за МВР, ние имаме страх от това, тези хора незаконно арестуваха и имаха репресивния апарат, и сме чувствителни, че не трябва целият апарат от МВР да е техен. Когато са мислили кой да бъде служебен премиер, може би и трите партии са мислили, че ще управляват вечно. Ние сме искали честни избори, когато някой си играе с машините или прави ала-бала, ние не можем да казваме: "Ми, ми...". Ние управляваме, понеже сме първа политическа сила, а не втора, трета и т.н.", коментира Борисов.

"Лично ген. Атанасов искаше здравна министърка. Имаше ги министрите на листа, аз зачеркнах трима от нашите - на отбраната, енергетиката и електронното управление. На лидерската среща дадох компромисите на Асен Василев, а на втората точка му казах, че, ако отговорът е "не", как държавата да не се върне назад по важните теми. Три години отстъпление има за Еврозоната, сега спекулират с това", добави още лидерът на ГЕРБ, цитиран от "Фокус"

По думите му, когато са мислили кой да бъде служебен премиер, може би и трите партии са мислили, че ще управляват вечно. Борисов посочи, че единият възможен премиер - Димитър Главчев, не го е виждал от 10 години.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Знаете ли какво ще се промени, след като следващата седмица влезе в сила въздушен и морски Шенген?

Нищо няма да се промени.
52%
Ще можем да пътуваме по въздух и море по-лесно.
29%
При сухопътен Шенген очаквам по-големи облекчения при транспорта и пътуванията.
19%
Общо 1074 гласа


2
1 rate up comment rate down comment 0
Мия
преди 4 седмици
всички, който държаха МВР мн безчинствахте неоправдано Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Анди
преди 4 седмици