Топло време, но на места ще превали и прегърми

В планините ще духа вятър с пориви до 80 км/ч

28.03.2024 | 06:30 Редактор: Елеонора Танева

Денят започва с минимални температури в страната от 6 до 14 градуса, по морето до 9-11. Над страната с усилване на вятъра ще премине бързо атмосферно смущение. През деня ще има разкъсана, но значителна облачност, преди обед с превалявания в западната половина от страната, а следобед над източните райони. Ще прегърми в югозападните части от страната и на юг от Бургас. Ще духа до умерен вятър със скорост до 30 км/ч от запад-югозапад. Максималните температури ще са от 17 до 23 градуса, а по Черноморието до 20-23 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините ще има разкъсана облачност, значителна преди обед, върховете и билата ще бъдат изцяло в облаци. И видимостта там ще бъде намалена. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде силен от югозапад със скорост до 70-80 км/ч. Максималните температури над 2500 м височина ще са около -5 градуса, а на 1500 м височина до 3.

В петък нова облачна вълна от запад ще премине над България, но без валежи. През уикенда чувствително ще се затопли, с температури минаващи 20 градуса. 

Понеделникът ще бъде последният от поредицата топли дни с високи за сезона температури.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Знаете ли какво ще се промени, след като следващата седмица влезе в сила въздушен и морски Шенген?

Нищо няма да се промени.
52%
Ще можем да пътуваме по въздух и море по-лесно.
29%
При сухопътен Шенген очаквам по-големи облекчения при транспорта и пътуванията.
19%
Общо 1074 гласа