Радев връчи мандат на акад. Денков, той му го върна веднага неизпълнен

Коалицията ГЕРБ-ДПС иска избори, посочи премиерът в оставка

27.03.2024 | 15:12 Редактор: Елеонора Танева

Президентът Румен Радев връчи папката за съставяне на правителство с втория мандат на акад. Николай Денков. 

"За съжаление, първият мандат беше провален, защото ГЕРБ-СДС не си спазиха уговорката от преди 9 месеца. Ние дадохме втора възможност да поправят грешката си от ГЕРБ-СДС, за съжаление предстоят избори. Давам формално папката с ясното съзнание, че тя ще бъде върната", отбеляза Кирил Петков, който представи акад. Денков като номинация на ПП-ДБ за премиер. 

Николай Денков взе папката и я върна веднага на президента.

"Коалицията ГЕРБ-ДПС иска избори. Има достатъчно индикации, че отиваме на избори. единият вариант е да се върнем назад, където рекетът беше нормална практика или ще продължим с европейското развитие на България, бизнесът и хората да разчитат на защита от държавата", заяви Денков.

Президентът посочи, че до последния момент е имало усилия за редовно правителство, но "всяка решение свикнахме да бъде предпоследно". 

Знаете ли какво ще се промени, след като следващата седмица влезе в сила въздушен и морски Шенген?

Нищо няма да се промени.
52%
Ще можем да пътуваме по въздух и море по-лесно.
29%
При сухопътен Шенген очаквам по-големи облекчения при транспорта и пътуванията.
19%
Общо 1074 гласа


1
0 rate up comment rate down comment 0
Стига с цирковете
преди 4 седмици
Или посолството е разрешило да има избори, за да сложи чужди граждани за министри да свършат работата с войната, че сегашните за нищо не стават, или третият мандат ще отиде при ДПС, а ППДБ ще бъдат натиснати от посолството да се прегърнат с тях официално, за да е максимално унижението. Като гледам пропагандата по евроатлантическите официози, май посолството ще разчита на служебно правителство да ни въвлече във война, за да не излезнат лоши Бойко и ПростоКиро, нищо че "тяхно" НС ще го гласува. Сигнализирай за неуместен коментар