Майката на Митко от Цалапица: Кръвта се е стичала в гърлото му, не са му помогнали

На пореден протест беше поискано доживотен затвор за убийците му

24.03.2024 | 18:38 Редактор: Беатрис Младжова

Жителите на пловдивското село Цалапица отново излязоха на протест. Близките и приятелите на убития Димитър Малинов организираха демонстрацията дни след като Рангел Бизюрев беше върнат в България.

В Цалапица настояват за доживотен затвор на убийците на Митко, тъй като има противоречиви показания. Освен това искат да разберат кой е "тайният" свидетел и кой е извикал Митко да излезе от дома си, за да не се върне никога повече.

В четвъртък Окръжният съд в Пловдив остави основния обвиняем за убийството Рангел Бизюрев за постоянно в ареста. Приятелите и близките на убития 24-годишен младеж настояват всички, станали част от престъплението, да получат справедливо наказание

"Ние сме отново на протест, тъй като има противоречиви показания. Рангел Бизюрев казва, че е ударил 3-4 пъти в торса Митко, а Борислав Динков не го бил удрял. Говорим, че тук има счупен нос, носна преграда, кръвта се е стичала директно в гърлото на Митко. Те не са му дали първа помощ", заяви майката на убития Атанаска Бакалова.