Посрещаме дъждовно и студено утро, на места очакваме снеговалежи

В сряда ще настъпи астрономическата пролет със захлаждане

19.03.2024 | 06:30 Редактор: Деси Николова

Денят ще започне с минимални температури в страната от 4 до 11 градуса, по морето до 6 градуса. Ще се установи дъждовно време. Преди обед ще вали в западните и централните райони, а следобед над Източна България. 

В Пирин и в Рила ще има валежи от дъжд и сняг. Ще духа слаб вятър със скорост до 20 км/ч от северозапад. Максималните температури в страната ще са от 15 до 20 градуса, а по Черноморието до 15 - 17 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините времето ще бъде облачно със снеговалежи. Новата снежна покривка ще бъде с дебелина около 3 до 7 см. Вятърът по високите части, над 2200м височина ще бъде до умерен от северозапад със скорост до 25 км/ч. Максимални температури над 2500м височина ще са около -5 градуса, а на 1500м височина до 3 градуса. 

В сряда ще настъпи астрономическата пролет със захлаждане и с краткотрайни валежи в Добруджа в следобедните часове. В четвъртък ще бъде облачно и дъждовно с валежи в Северна и в Източна България, а дневни температури ще бъдат в интервала между 11 до 16 градуса. В петък преди обед на изток ще има облаци и ръмежи, докато на запад ще има слънце. Следобед от запад ще се появят облаци.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR