Само суперлативи по адрес на патриарх Неофит от политическия ни елит

Със спокойствие и благост правеше това, което зависи от него, заяви премиерът Денков

14.03.2024 | 18:19 Редактор: Искра Ангелова

Президентът Румен Радев отложи връчването на първия мандат. Решението е взето заради смъртта на патриарх Неофит. В книгата за съболезнования в Светия Синод днес освен държавния глава, премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел също оставиха последните си думи към патриарха.

Вместо утре, президентът обяви, че връчва мандата в понеделник - 18 март.

"В тези дни на всеобщо смирение и преклонение пред паметта на патриарх Неофит политическите страсти са неуместни. Затова отлагам връчването на мандата за съставяне на правителство за понеделник от 12 часа", съобщи държавният глава.

Първите в държава отдадоха почит към патриарх Неофит.

"В трудни времена, когато имаше разделения, патриарх Неофит със спокойствие и благост правеше това, което зависи от него. Целта беше да бъдем обединени и да търсим решение на трудностите", коментира премиерът в оставка Николай Денков.

"Патриарх Неофит трябва да бъде запомнен с голяма доза смирение и отдаденост на това да бъдем по-добри хора и по-добри към ближните си. Това е един завет, който всеки един от нас може да пази", коментира вицепремиерът в оставка Мария Габриел.

Министерският съвет ще обяви 15 март (петък) и 16 март (събота) за Дни на национален траур за отдаване на почит към паметта на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

Вижте повече в репортажа на Алекс Христов.

Трябва ли да има засилено полицейско присъствие в София заради напрежението около мигрантите?

Задължително трябва да има.
61%
Да оставят хората сами да се справят с проблема.
5%
Проблемът не се решава с присъствието на повече полиция.
35%
Общо 1072 гласа


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 месец
Политически елит, тази долна ***? Сигнализирай за неуместен коментар