"Платили ли сме или не" - ето как ще работи парк патрулът в София

Автомобилът е снабден с ново оборудване, а проверката се извършва в реално време

13.03.2024 | 19:07 Редактор: Вяра Димова

Затягат контрола върху паркирането в платените зони в София. Центърът за градска мобилност представи първия автомобил, който автоматично ще проверява платили ли сме, или не. 

От вторник има парк патрул на ЦГМ, който ще проверява дали човек е паркирал правилно. Автомобилът е снабден с ново оборудване, което включва общо четири камери - по две от всяка страна на колата.

"Обикаля в момента в цяла София. Тества се, пробва се при различните видове паркирания. Проверката се извършва в реално време", уточни изпълнителният директор на ЦГМ Димитър Дилчев.

"Целта е да се улесни работата на служителите, да се оптимизират проверките. Недоволни граждани няма да има", коментира още Дилчев.

Планът е всички оперативни автомобили на Центъра за градска мобилност да бъдат оборудвани с новата техника, което означава, че до края на месеца парк патрулите в София ще бъдат общо 20.

Вижте повече в репортажа на Алекс Христов.

Трябва ли да има засилено полицейско присъствие в София заради напрежението около мигрантите?

Задължително трябва да има.
61%
Да оставят хората сами да се справят с проблема.
5%
Проблемът не се решава с присъствието на повече полиция.
35%
Общо 1072 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
0 rate up comment rate down comment 0
CERBER
преди 1 месец
ЦГМ да започнат да контропират и зоните извън платеното паркиране, където се паркира неправилно в кръстовища и след знак за забранен престой и паркиране. Защото тази новина в момента дигитализация, оптимизация и подпмагане на човешкия ресурс в ЦГМ кого го интересува, след като в цяла София цари безнаказаност и анархия в начина на паркиране? Сигнализирай за неуместен коментар