Мартенски сняг, дъжд, вятър - времето в сряда ще е динамично

Валежите ще спират в края на седмицата

13.03.2024 | 06:30 Редактор: Елеонора Танева

Денят започва с минимални температури от 4 до 9 градуса. Времето ще бъде дъждовно с валежи над цялата страна. По-интензивни ще бъдат валежите в западните райони, следобед в югозападните райони и по Черноморието ще спират, а в централните части на страната ще продължат.

От север ще се спусне по-хладен въздух и през нощта над северните райони и Предбалкана дъждът ще преминава временно в мокър сняг. Максималните температури ще са 10-16 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините ще има значителна облачност, валежите ще бъдат от дъжд и сняг, по-съществени  в района на Пирин. Над 2 2000 височина вятърът ще бъде със скорост до 40 км/ч. Максималните температури над 2500 м височина ще са около минус 5, в по ниските части - до 3 градуса.

В четвъртък ще се задържи облачно над страната, в планини ще вали пролетен сняг. В петък ще вали в източните, а в събота - в западната половина на страната. В неделя ще се затопля, ще вали дъжд в западните и централни части. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)