САЩ поздравиха България по повод Националния ни празник

Щатите дълбоко ценят над 120 години дипломатически отношения с държавата ни, пише в изявлението

03.03.2024 | 09:45 Редактор: Деси Николова
САЩ поздравиха България по повод Националния ни празник

"От името на САЩ, моля приемете моите най-добри пожелания към българския народ по повод 146 г. от Освобождението на България".

Това се казва в изявлението на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен по повод националния празник на България - 3 март. 

"САЩ дълбоко ценят над 120 години дипломатически отношения с България. Нашето партньорство, базирано на споделени демократични идеали, съдейства за мира и просперитета на двете страни и допринася за единството и сигурността на Европа и трансатлантическата общност", се казва още в изявлението, което е, публикувано на сайта на Държавния департамент на САЩ, предаде БГНЕС.

"Признаваме ангажимента на България за задълбочаване на интеграцията в евроинституциите, осигуряване на енергийната сигурност и икономическата жизнеспособност и засилване на партньорството ѝ със съюзниците в НАТО. Обединени сме в усилията си в подкрепа на Украйна и народа ѝ, докато те са борят да защитят страната си и свободата си от военната агресия на Кремъл. Очаквам бъдещо партньорство за по-сигурно, проспериращо и справедливо бъдеще за нашите две обичащи свободата нации", пише още Антъни Блинкен. 

Снимка: Pixabay


1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 месец
Голяма работа. В какво се състои поздравът, че аз виждам само пропаганда? Какъв е приносът на САЩ за Освобождението, че се обаждат да роптаят срещу " агресора", който нападна " "горката" Османска империя 1877- 78г., която " законно" ни била завладяла според някои историци ? Сигнализирай за неуместен коментар