Недоволни столичани: Зеленчуците и плодовете поскъпват всеки ден

Част от продавачите обаче твърдят, че това не е вярно

02.03.2024 | 15:48 Редактор: Деси Николова
Недоволни столичани: Зеленчуците и плодовете поскъпват всеки ден

Женският пазар е най-евтиният пазар в София, според столичани, обаче, зеленчуците и плодовете поскъпват с всеки изминал ден.

"Пазаруваме предимно зеленчуци – моркови, краставици, зеле. Всичко е поскъпнало, не само зеленчуците", каза Хюсеин. 

Според един от продавачите на пазара, това не е вярно, посочвайки, че доматите струват 1,30 лв/кг.

Надежда Вутова също е дошла в съботния ден, за да си купи сезонни плодове и зеленчуци, но обясни, че сама си произвежда някои от тях и това ѝ доставя удоволствие. Тя обясни, че за първи път от една година насам идва на Женския пазар и не може да прецени дали продуктите са поскъпнали. В сравнение с други места, от които пазарува, жената каза, че не мисли, че има разлика в цените. 

"Все пак трябва да ценим труда на селскостопанските труженици", заяви Вутова.

Друга жена, пазаруваща на Женския пазар, посочи, че продуктите поскъпват

"Някои от продуктите със сигурност са поскъпнали. Не съм обърнала особено внимание. Но пресните картофи са си доста скъпи“, каза Теменужка Илиева, като уточни, че е видяла пресни картофи на цена от 4 лв/кг. Това, което най-често тя купува от пазара, са домати, маруля, лук, картофи и моркови.

Доматите на Женския пазар струват 1,30 лв/кг, пресният картоф – 3 – 4 лв/кг, морковите – 1,50 лв/кг. 500 грама чушки "Сиврия" се продават на цена от 2 лв., а 100 грама люти чушки струва 1 лев. Българският лук се продава на цена от 2,99 лв/кг, а 500 грама чесън струва 6 лв, информира БГНЕС.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR