27-ото автомобилно рали за "Елена Апостолова" - 25 дами спряха дъха на зрителите

Тази година състезанието се провежда в два самостоятелни кръга

02.03.2024 | 14:19 Редактор: Искра Ангелова

В Бургас се провежда традиционното дамско рали, което носи името на Елена Апостолова - първата дама на автомобилния спорт в България. Състезанието за умело шофиране се организира за 27-и път от фамилия Апостолови и община Бургас.

25 дами спряха дъха с дрифтове на осмомартенското рали. Тази година състезанието се провежда в два самостоятелни кръга - майсторско управление и паралелен слалом. Първа по трасето премина внучката на Елена Апостола, в чиято памет се провежда ралито.

"Адреналинът определено не те пуска. Една дама разтоварва по този начин - извън границите и зоната на комфорт", сподели Саня Халачева.

Дамите показаха завидни умения зад волана, но призоваха дрифтовете да бъдат само на състезания, а не на пътя.

"Вярвам, че ние ще сме пример за всички тях, защото искам те да се раздадат изцяло на трасето, да запазят самообладание, смирение и прекрасната си чаровна усмивка", коментира организаторът на състезанието - Гергана Апостолова.

"Настроението е страхотно. Адреналинът се покачва малко по малко, но не трябва да забравяме, че така трябва да караме само на обозначените трасета, а не в града", категорична е участничката в ралито - Ивалена Колева.

Майсторът на спорта Стоян Апостолов даде напътствия на дамите преди решаващия старт.

Вижте повече в репортажа на Аксения Мирчева.

Снимка: БГНЕС