Вдигнаха с 20% със задна дата заплатите на всички служители в НДК

Броят на дните за платен годишен отпуск нараства от 25 на 27

01.03.2024 | 12:59 Редактор: Тодор Петров
Вдигнаха с 20% със задна дата заплатите на всички служители в НДК

Членовете на Съвета на директорите на НДК единодушно решиха да увеличат заплатите на всички служители в дружеството с 20 процента. Решението влиза в сила със задна дата - от 1 февруари. 

Работещите в НДК още в началото на март ще усетят промяната в заплащането. И тъй като социалните придобивки на всички работещи в дружеството са сред приоритетите на ръководството, ще бъде увеличена и цената на нощния труд - от 1,50 на 2 лева, съобщиха от пресцентъра на НДК.

Броят на дните за платен годишен отпуск нараства от 25 на 27.

За последните 8 години увеличение на заплатите е имало само веднъж - през 2019 г. Тогава трудовите възнаграждения са били вдигнати с 6%, но само на някои служители. През април 2023 г. са изравнени основните заплати по длъжности. Сега новото ръководство залага върху принципа на равнопоставеността и защита на всички индивидуални и колективни права. 

"Хората са най-големият капитал на Националния дворец на културата. Без тях той е само сграда. Ето защо служителите са основният фокус на нашата нова визия за развитие на дружеството. За нас е особено важно те да бъдат мотивирани", категорична е Андрияна Петкова, изпълнителен директор  на НДК.

Ръководството на НДК цели модернизиране на Двореца на културата и превръщането му в любимо място на софиянци и гости на столицата.