Президентът на Словения пристига у нас по покана на Румен Радев

Наташа Пирц Мусар и съпругът ѝ Алеш Мусар ще бъадт посрещнати с официална церемония

27.02.2024 | 06:54 Редактор: Тодор Петров
Президентът на Словения пристига у нас по покана на Румен Радев

Президентът на Република Словения пристига на официално посещение в България по покана на държавния глава Румен Радев. Държавният ни глава и съпругата му Десислава Радева ще посрещнат Наташа Пирц Мусар и съпруга ѝ Алеш Мусар с официална церемония.

Държавният глава на Словения ще отдаде почит пред Паметника на Незнайния воин. Веднага след това президентът Радев и Наташа Пирц Мусар ще проведат среща на четири очи, след което ще се състоят разговорите между официалните делегации на България и Словения. 

По-късно двамата президенти ще направят съвместни изявления за медиите в Гербовата зала. Следобед Радев и Мусар ще открият в София Българо-словенски бизнес форум. 

В рамките на визитата ще бъдат обсъдени възможностите за разширяване на двустранното партньорство в сферата на икономиката, инвестициите, туризма, енергетиката, иновациите, научно-изследователския обмен, културата, както и актуални теми от европейския и регионалния дневен ред. 

Гарантирането на стабилността и подпомагането на евроинтеграцията на държавите от Западните Балкани също ще бъде тема на разговорите.


Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR