СДВР възнегодува от позицията на Васил Терзиев за протеста срещу БФС

Отрекоха липса на комуникация между СДВР и Столичната община

24.02.2024 | 16:02 Редактор: Тодор Петров
СДВР възнегодува от позицията на Васил Терзиев за протеста срещу БФС

"Столичната дирекция на вътрешните работи не споделя позицията на кмета на Столична община г-н Васил Терзиев, изразена по време на изслушването му във временната парламентарна комисия за проучване на всички факти и обстоятелства, свързани с протеста срещу БФС от 16.11.2023 г."

Това се казва в съобщение, публикувано във Facebook профила на Столичната дирекция на вътрешните работи.

"Изказаното мнение от г-н Терзиев за липса на комуникация между СДВР и Столична община не отговаря на истината. Отбелязваме, че при организацията на охраната на масови протести и мероприятия съществува изградено многогодишно добро взаимодействие между експертите на различни управленски нива между двете институции, включително и Столична община. Затова човекът, който е следвало да уведоми кмета на Столична община за ескалиране на напрежението и пряко да го съветва, е представителя на общината във въпросния Щаб", съобщават още от СДВР.

Посочват, че Любомир Николов е ръководител на Столичната дирекция на вътрешните работи към МВР и като такъв не е в подчиненост на столичния кмет. При възникване на нарушения на обществения ред, следва представителят на общината да уведоми кмета на СО, който не е нужно да чака писмо от СДВР, за да предприеме действия по компетентност.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR