ГЕРБ обеща на рибарите, че няма да подкрепи в НС ветропаркове в Черно море

Ще оттеглим подкрепата при второ четене, каза Бойко Борисов

23.02.2024 | 20:01 Редактор: Елеонора Танева
ГЕРБ обеща на рибарите, че няма да подкрепи в НС ветропаркове в Черно море

69-имата депутати от ГЕРБ са взели решение да не подкрепят законопроекта за изграждането на ветропаркове в Черно море. Това съобщи лидерът на партията Бойко Борисов по време на среща с рибари от Североизточна България.

Представители на сдружения от сектор "Рибарство", екоактивисти, хотелиери и ресторантьори инициираха среща с ръководството на ГЕРБ днес, за да получат подкрепата на най-голямата партия в Народното събрание във връзка с оттеглянето на законопроекта за ветропаркове в Черно море, съобщиха преди събитието Емил Милев, председател на сдружение "Черноморски изгрев" и Ричард Алибегов, председател на Българската асоциация на заведенията.

Народните представители от ГЕРБ няма да подкрепят законопроекта, тъй като е станало ясно, че той е бил предложен без обществено обсъждане и съобразяване с исканията на бранша.

"Затова нашата партия взе решение да оттеглим подкрепата при второ четене", каза още Борисов.

Той коментира и днешните решения на парламента за изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй". "Днес бяха тези две много важни гласувания, днес това стана закон и факт", допълни Борисов, цитиран от БНР.

Снимка: pixabay