Наученото в училище не стига - родители масово плащат за частни уроци преди матурите

Само един на десет смята, че детето му ще се справи само

23.02.2024 | 19:07 Редактор: Вяра Димова
Наученото в училище не стига - родители масово плащат за частни уроци преди матурите

2/3 от учениците се готвят за матурите с частни уроци, родителите масово ги смятат за необходими, защото училището не е способно да предостави достатъчно добра подготовка за изпитите след 7 и 12 клас.

Това показва национално представително изследване на Асоциация "Родители", направено между септември и октомври 2023 г. от Агенция "Ноема" сред 807 родители на деца между 1 и 12 клас. 48% имат намерение да запишат децата си на частни уроци за кандидатстването след 7 клас, а всеки десети вече го е направил.

Едва 23% нямат намерение да го правят, и само един на десет родители смята, че детето му ще се справи само. А при кандидатстването след 12 клас - още повече родители имат намерение да запишат децата си на уроци - около 67% или 2/3 от запитаните.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


2
0 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 2 месеца
Медиите тактично напомнят, че е време да пратите децата си на уроци, ако все още не сте го направили. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
123
преди 2 месеца
Може би, защото отрочетата им не правят нищо в час и трябва да има някой виновен за провала им. Сигнализирай за неуместен коментар