Американски танкове по пътищата на България - не се учудвайте

Военната техника може да бъде видяна на 24-25 февруари

23.02.2024 | 16:38 Редактор: Елеонора Танева
Американски танкове по пътищата на България - не се учудвайте

От Министерството на отбраната предупредиха, че предстои придвижване на военна техника и личен състав по националната републиканска пътна инфраструктура. Това ще стане в периода 24-25 февруари 2024 г., а военната техника е от състава на Въоръжените сили на САЩ. Те ще участват в многонационалното учение "Dynamic Front", което ще се проведе в Румъния.

Автоколоната ще бъде ескортирана от екипи на служба "Военна полиция".

Целта на учението е да допринесе за укрепването на регионалната сигурност и стабилност чрез подобряване на способностите на съюзническите сили да действат ефективно заедно.  

Снимка: БГНЕС


1
2 rate up comment rate down comment 0
Лъжете нещо
преди 2 месеца
Сериозно? Аз не вярвам, че САЩ мило и драго дават за България и ни " пазят" на добра воля, нито защото сме васали и им плащаме. Струва ми се твърде глуповато. Просто планират територията да стане прифронтова. Затова само повтарят,че Русия ще ни напада след Украйна. "Русия ще ни напада" не означава ли " Гответе се за война!"?Или се очаква " евроатлантическа България да падне в лапите на руския окупатор"? В " Дневн$к" има статия, която отявлено призовава за война- "Или Русия, или ние" е заглавието Сигнализирай за неуместен коментар