Цветовете на украинския флаг ще осветят сградата на МС

Инициативата е по повод втората годишнина от войната на Русия срещу Украйна

23.02.2024 | 15:28 Редактор: Вяра Димова
Цветовете на украинския флаг ще осветят сградата на МС

Цветовете на украинския флаг ще осветят Министерския съвет по повод втората годишнина от войната на Русия срещу Украйна и десетата годишнина от анексирането на полуостров Крим. Инициативата е на министъра на отбраната Тодор Тагарев и е подкрепена от министър-председателя акад. Николай Денков.

Посланието на този акт е България да даде кураж на украинците да продължават своята героична битка, но и да покаже, че не са сами в нея. Това е и сигнал към българските граждани да подкрепят свободата, независимостта и териториалната цялост на държавите и да се противопоставят на агресията на авторитарните режими срещу демократичните ценности.

Сградата Министерския съвет, откъм Ларгото и президентството, ще бъде осветена в цветовете на знамето на Украйна от 18:00 до 24:00 ч. тази събота, 24 февруари.

Осветяването на знакови сгради в цветовете на украинския флаг и поставянето на знамена на Украйна е и знак за единство с нашите партньори в Европейския съюз и със съюзниците на България в НАТО, подчертават от правителствената пресслужба.

Снимка: БГНЕС


1
2 rate up comment rate down comment 1
WTF
преди 2 месеца
"Това е и сигнал към българските граждани да подкрепят свободата, независимостта и териториалната цялост на държавите и да се противопоставят на агресията на авторитарните режими срещу демократичните ценности."За САЩ и GB не се ли отнася?Украинците Тагарев и Денков са срам за всички, първи по раболепие! Вече станахме окупирани, освен от чужди посолства, също и от Украйна? Сега плащаме дълговете на Украйна .Утре ще предложат да подарим България на украинците, защото държавата им изчезнала. Сигнализирай за неуместен коментар