Кметът Терзиев: Агресорът Русия опита да ревизира международния ред

Украинското знаме ще се вее на общината редом с българското и европейското, заяви столичният градоначалник

23.02.2024 | 10:29 Редактор: Тодор Петров
Кметът Терзиев: Агресорът Русия опита да ревизира международния ред

Две години Украйна отбранява хората, границите и достойнството си от варварско нашествие. Русия е агресор и носи отговорност за непредизвиканата и брутална война срещу Украйна. Режимът в Кремъл разруши мира и със сила се опита да ревизира международния ред, заяви кметът на София Васил Терзиев във Facebook.

На срещата си с Н. Пр. Олеся Илашчук, посланик на Украйна в София, ѝ казах, че украинското знаме ще се вее на общината редом с българското и европейското, докато украинските мъже и жени бранят нашите европейски ценности и начин на живот, основани на свободата и човешкото достойнство.

В момента само в София живеят около 5 000 украински граждани. Надявам се, че скоро Украйна ще бъде отново мирна и свободна страна. Ние ще продължим подкрепата за прогонените от домовете им от войната, докато е възможно те да се приберат отново в родината си, добави Терзиев. 


1
1 rate up comment rate down comment 0
ДС нафталин
преди 2 месеца
Ей, ДС синче, много си се изхвърлил нещо да казваш кой щял да резивира международния ред и кой не. За разлика от теб, не всички продават собствената си страна на интересите на корпорациите и не желаят да я ликвидират. Проумей, че това, че ти си се продал, не е норма на поведение, нито е добродетел. Знам, че не разбираш как е възможно някой да обича Родината си, понеже ти виждаш в България само източник на келепир! И не, украинското знаме няма да се вее в България. Не сме окупирани от Украйна! Сигнализирай за неуместен коментар