Протест пред Альоша в Пловдив: "Искаме български паметник"

Демонстранти настояват за неговия демонтаж

23.02.2024 | 08:21 Редактор: Деси Николова
Протест пред Альоша в Пловдив:

Протест при паметника на Альоша в Пловдив с искане за неговия демонтаж. Демонстрацията се организира от Инициативата  "Искаме български паметник".

"Убедени сме, че на такива знакови места трябва да има фигури на български национални герои или символи на българската държавност, срещу които никой българин не може да има възражения", подчертават организаторите на протеста, предаде БНР.

През януари общински съветници от ДСБ внесоха предложение за преместване на паметника. Това не залегна в първата за годината сесия на Общинския съвет, защото Правната комисия гласува първо общинската администрация да излезе със становище дали технически това е възможно и да изчисли колко струва демонтажът. До момента това не е направено.

Снимка: БГНЕС


3
1 rate up comment rate down comment 0
Българофобите
преди 2 месеца
"България" се пише с главна буква, анонимен българомразецо! Не си никой, за да казваш кой да бъде изгонен. Всички, несъгласни да се руши историята ни и да се пренаписва, били " русофили ". За вас омразата към Русия е по- важна от България, а " българската" ви идентичност се гради на същата тази омраза към една чужда държава. Отвъд русофобията ви, във вас няма никаква привързаност към България. Затова не съхраняването, а омразата и разрушаването на България са ви приоритет! Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 2 месеца
Веднага да бъде взривен и русофилите изгонени от българия. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
0808
преди 2 месеца
Не пипайте исторически паметници, ***! Сигнализирай за неуместен коментар