Болницата във Велико Търново за починалото дете: Бащата и бабата отказаха престой

2-годишното дете е било интубирано

21.02.2024 | 17:10 Редактор: Искра Ангелова
Болницата във Велико Търново за починалото дете: Бащата и бабата отказаха престой

От търновската болница сами са сигнализирали Окръжна прокуратура за случая с починалото 2-годишно дете. Това се казва в официалната позиция на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" в старата столица.

От лечебното заведение уточняват, че детенцето е било докарано в Спешното отделение от своите близки около 21:00 часа на 20 февруари. Веднага е хоспитализирано в детско отделение.

"Дежурният лекар е назначил извършването на изследвания и скарификационни проби, веднага е започната терапия. След поставяне на венозните медикаменти пред медицинския персонал - бащата и бабата на детето са отказали оставане в отделението и са напуснали болницата. Няколко часа по-късно детето отново е докарано в Спешно отделение в изключително тежко състояние. Започнали са незабавно реанимационни действия, в които са се включили двама реаниматори, педиатри и неонатолог, продължили повече от три часа.  Детето е било интубирано, а лекарите са установили, че в дихателните му пътища има аспирирано стомашно съдържимо. За съжаление, усилията на лекарите не са дали резултат и детето е починало", уточняват от болницата и допълват, че незабавно са сигнализирали Окръжна прокуратура - Велико Търново за случая.

Съдебната институция е разпоредила съдебномедицинска експертиза и аутопсия, информира "Фокус".

"Изказваме съболезнования на семейството и близките на детето за тежката загуба", казват още от лечебното действие.

Снимка: Facebook / МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов"