Сигнали за столични магазини: Продават храни с изтекъл срок, мухлясал хляб

В Helpbook получихме оплаквания с молба за проверка от БАБХ

21.02.2024 | 22:06 Редактор: Анисия Иванова
Сигнали за столични магазини: Продават храни с изтекъл срок, мухлясал хляб

Получихме оплакване в платформата Helpbook.info за магазини в столични квартали. Сигналите са насочени към БАБХ заради съмнителната хигиена в търговските обекти и храни с изтекъл срок на годност.

Ето какво пише наш потребител за обект на хранителна верига в столичния ж.к. "Лагера": "На стелажа на "Хляб и хлебни изделия" постоянно има храни с изтекъл срок на годност и с наличие на мухъл. На дата 07.02.2924 г. уведомих управителя на магазина, но днес отново имаше храни с изтекъл срок от 01.02 и др. Държа да отбележа, че това е масово явление в този магазин. Надявам се, че ще бъдат предприети съответните действия за да бъдат наказани отговорните лица."

На мухлясал хляб се натъкнал и друг наш потребител, този път в търговски обект в ж.к. "Хаджи Димитър", като апелира БАБХ да вземат отношение и извършване на проверка.

С останалите сигнали можете да се запознаете в платформата на Helpbook.info, където можете да подадете оплакване към отговорните институции, които да предприемат действия по решаване на проблема и да бъдете уведомени писмено за предприетите мерки.

Снимка: Helpbook