Бургери, паста, пилешко - сигнали в Helpbook за храни със съмнително качество

Молбата е заведенията да бъдат проверени от компетентни органи

21.02.2024 | 22:44 Редактор: Анисия Иванова
Бургери, паста, пилешко - сигнали в Helpbook за храни със съмнително качество

Наш потребител от град Варна направил поръчка от ресторант и подробно е описал в платформата Helpbook.info последствията от това:

"Поръчката представляваше пилешки бургер с картофки и прясна паста с пилешко месо. Моите деца ядоха от храната и след 2 часа единият се оплака от силни болки в корема. След като отиде в тоалетната, ми каза, че е имал разстройство. Другото ми дете повърна по време на сън в леглото си и се изплаших, че може да се задуши. Повърна цялата храна с месото от бургера. Молбата ме е да се провери обектът за неправилно съхранение и срок на годност на месото, защото заведението е посещавано от доста хора, които поръчват храна и за вкъщи", пише в сигнала.

Друг наш потребител имал неприятни изживявания след като закупил пиле на грил: "След консумацията на продукта, предвид факта, че заведението предлага прясно приготвени продукти, получих сериозни стомашни проблеми. Имам съмнения относно качеството на стоките и хигиената в заведението. Моля сигналът ми да бъде разгледан и да бъде извършена проверка на мястото".

В платформата на Helpbook.info може да подадете оплакване към отговорните институции, които да предприемат действия по решаване на проблема и да бъдете уведомени писмено за предприетите мерки.

Снимка: Helpbook