Калин Стоянов отговори на Рашков: Няма теч на информация от ГДБОП

Бившият вътрешен министър твърди, че информация е подавана към Мартин Божанов

19.02.2024 | 16:16 Редактор: Деси Николова

От ГДБОП не е изтекла информация. Кръгът от служители, които работиха по мое разпореждане, беше изключително стеснен. Тук е мястото да припомня, че ГДБОП е единствената структура, която по времето, когато аз ръководих, успя да събере материали, данни, въз основа на които е образувано досъдебно производство. Не виждам точно за какво ме обвинява г-н Рашков.

Това заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов по повод твърденията на Бойко Рашков, че е имало теч от ГДБОП към Мартин Божанов - Нотариуса.

Попитан има ли информация Нотариуса да е бил сътрудник на МВР, той отговори, че това е въпрос, който ще бъде изяснен в рамките на воденото досъдебно производство. 

"Наблюдаващият делото прокурор е този, който има право да поиска подобен тип информация, и тя ще му бъде предоставена ако това е необходимо", добави вътрешният министър.

Твърденията на съдия Цариградска, че Нотариуса е бил сътрудник на служител, който е бил на ръководен пост в Трето районно управление, който служител наскоро е бил освободен, Стоянов отново повтори, че всичко това ще бъде изяснено в рамките на воденото досъдебно производство.

"Абсолютно всички връзки и всичко, което е извършено по въпросните преписки, пак казвам, ние сме ги докладвали в Градската прокуратура и там са образувани производства", допълни той.

Министърът на вътрешните работи потвърди, че бившата жена на Нотариуса е била разпитвана в ГДБОП, когато той е бил директор на ГДБОП. 

"Да, и когато аз бях директор на ГДБОП, точно тогава се събраха всички данни, които послужиха за образуване на досъдебно производство", уточни още той.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR