Денят започва с отрицателни температури, зимата се завръща

През почивните дни ще има валежи

16.02.2024 | 07:15 Редактор: Елеонора Танева

Денят започна с минимални температури в страната от минус 2 до 5 градуса. От североизток ще се заоблачава като преди обед по Черноморието облачността бързо ще се увеличава. Следобед западната половина от страната ще има разкъсана облачност, а на изток ще се стелят ниски облаци и мъгли. Вятърът ще бъде слаб до умерен със скорост до 30 км/ч, от североизток. Максималните температури  в страната ще са от 6 до 11 градуса, по Черноморието до 6-8, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините времето ще бъде ветровито с разкъсана облачност. Слаби валежи се очакват в Източна Стара планина, а очакваната новата снежна покривка е до 1 см. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде умерен  от северозапад със скорост до 30 км/ч. Максимални температури над 2500 м височина  около минус 9 градуса, а на 1500 м - от -1.

В събота ще се заоблачава и късно през нощта ще завали дъжд, който в неделя ще преминава в сняг, с по-интензивни валежи ще има в западните и югозападните райони. 

В понеделник ще превалява дъжд и сняг, като по-съществени ще бъдат валежите в Източна България. Във вторник ще вали по-интензивно в западните райони, като има условия за поледици по пътните настилки.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: pixabay


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 месеца
Каквато зима имаше сняг като преди 40 години имаше вече няма да имаме Сигнализирай за неуместен коментар