Посрещаме облачен четвъртък - къде ще вали сняг?

Над планините времето ще бъде ветровито

15.02.2024 | 07:16 Редактор: Толя Стоянова

Минималните температури ще бъдат от 0 до 7 градуса, по Черноморското крайбрежие до 2-4 градуса. От североизток ще се заоблачава, като преди обед по Черноморието облачността бързо ще се увеличава. Следобед западната половина от страната ще има разкъсана облачност, докато на изток ще бъде дъждовно. Ще духа слаб до умерен вятър със скорост до 30 км/ч от северозапад. Максималните температури в страната ще са от 7 до 14 градуса, по Черноморието до 7-9.

Над планините времето ще бъде ветровито с разкъсана облачност. Слаби валежи се очакват в Източна Стара планина, а очакваната нова снежна покривка ще бъде с дебелина до 1 см. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде умерен от северозапад със скорост до 30 км/ч. Максималните температури над 2500 м височина ще са около 7 градуса, а на 1500 м до 1, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

В петък ще бъде облачно в източните райони, докато на запад ще бъде слънчево. В събота ще се заоблачава и късно през нощта ще завали дъжд, който в неделя ще преминава в сняг, с по-интензивни валежи в западните и югозападните райони.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)