Сарафов: Името на Гешев излиза в кръговете на Пепи Еврото и Мартин Нотариуса

Обезвластяването на главния прокурор ще доведе до изчезване на всички контролни механизми на прокуратурата, заяви той 

09.02.2024 | 11:14 Редактор: Тодор Петров

Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов съобщи, че името на бившия главен прокурор Иван Гешев излиза свързано и с кръга на Петьо Петров - Пепи Еврото, и с кръга на Мартин Божанов – Нотариуса.

"Твърдя, че има много достойни магистрати, но дори и 5-10-15 дела да са изтъргувани в някой клуб или някъде другаде под влиянието на някой лобист, това означава, че има огромен проблем и че се търгува със справедливост и човешки съдби", заяви главният прокурор.

Сарафов назначи ревизия в Софийската районна прокуратура. Върховни прокурори ще проверяват конкретни дела и конкретни магистрати, свързани с убийството на Мартин Божанов – Нотариуса. Проверката трябва да приключи в края на месеца. А Сарафов потвърди - ще се яви на изслушванията както в парламента, така и във ВСС.

Сарафов увери, че градската прокуратура е подготвяла обвинение срещу Мартин Божанов. "За съжаление, понякога уличната справедливост е по-бърза и ни изпреварва", посочи главният прокурор.

По думите му обезвластяването на главния прокурор ще доведе до изчезване на всички контролни механизми на прокуратурата. "Ако това се случи, брокерите на търговия със справедливост ще избуят като плевели", заяви Сарафов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR