Митрофанова за скандала с шпионажа в ГДБОП: Голяма загадка е

По линия на специалните служби имаше добро сътрудничество между нашите страни, заяви руският посланик

08.02.2024 | 20:48 Редактор: Толя Стоянова
Митрофанова за скандала с шпионажа в ГДБОП: Голяма загадка е

Руският посланик в България Елеонора Митрофанова коментира инцидента с шпионаж в ГДБОП по искане на ТАСС, като отбеляза, че между Русия и България и преди е имало добро сътрудничество в областта на специалните служби.

"Инцидентът с обвинението на офицер от специалните служби, отговарящ за борбата с организираната престъпност, в шпионаж в полза на Русия, е голяма загадка за мен. Не знам подробности по случая, но мога да кажа, че по-рано именно по линия на специалните служби имаше добро сътрудничество между нашите страни, което засягаше въпросите на борбата с организираната престъпност и тероризма. След изгонването от България през 2022 г. на представителя на ФСБ, който отговаряше за тази област, сътрудничеството спря", каза тя, цитирана от БГНЕС.

Припомняме, че съдът пусна под домашен арест обвинения в шпионаж полицай от ГДБОП Георги Караколев. Прокуратурата твърди, че получените данни доказват факта на продължителната му комуникация с представители на руските специални служби, на които се твърди, че е предоставял информация за работата не само на български, но и на партньорски служби.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)