Борисов: Ако не искат Габриел за премиер и външен министър, ще излъчим нов

Йордан Цонев и Асен Василев са "са неразделни", каза лидерът на ГЕРБ

08.02.2024 | 09:57 Редактор: Вяра Димова
Борисов: Ако не искат Габриел за премиер и външен министър, ще излъчим нов

"Дайте малко да се успокоят всички. Най-лесно е да отидем на избори", каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в началото на днешния парламентарен ден.

Той припомни, че преди девет месеца с "Продължаваме промяната - Демократична България" да се споразумели на ротацията Николай Денков и Мария Габриел да се разменят така, както е записано и в документа, публикуван в сайта на Министерски съвет.

"Мария да стане премиер, а Денков - образователен министър. Ние имаме само едно министерство - външно", отбеляза Борисов.

"Ако не искат Габриел да бъде и премиер, и външен министър, ние ще излъчим нов външен министър", обяви лидерът на ГЕРБ.

Борисов съобщи, че в сряда е имал "уютен разговор" в кабинета си с Кирил Петков.

"Не съм разговарял с Лена Бориславова", уточни той и посочи, че Йордан Цонев от ДПС и Асен Василев от "Продължаваме промяната - Демократична България" "са неразделни", пише БГНЕС.

"Веднъж "Продължаваме промяната - Демократична България" искат да ползват целия комфорт на подкрепата на ДПС, а друг път - не". Днес казах на Пеевски, че повече не искам никой заедно да идва при мен. Срещите при мен ще бъдат като ги потвърдя и когато искам", обяви Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
1 rate up comment rate down comment 0
Отврат
преди 2 месеца
След обясненията на Пеевски, че обича Борисов и Петков, изпитах известно притеснение за Асен Василев, че е извън любовния триъгълник, но се оказа, че с Йордан Цонев били " неразделни". До този момент се заблуждавах, че посолството ги събра, а то се оказа, че се обичали, ама не като гаджета, а само си ходят по кабинетите, както Пеевски детайлно разясни.. Ужас! Сигнализирай за неуместен коментар