Облачно начало на седмицата, но очакваме повишение на температурите

През следващите дни чувствително ще се затопля

05.02.2024 | 07:25 Редактор: Деси Николова

Денят ще започне с минимални температури в страната от минус 1 до 10 градуса, a по морето до 7-8 градуса. Преди обед над страната ще има значителна облачност, по-плътна над западните и източните райони.

Следобед от запад на изток облаците ще намаляват, като повече облаци ще има над източните райони. Вятърът ще бъде умерен до засилен със скорост до 60 км/ч.

Максималните температури в населените места ще са от 11 до 23 градуса, по Черноморието до 18-19 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова. 

Над планините - времето ще бъде ветровито с разкъсана облачност. Повече облаци ще има преди обед над Рила и Пирин. Вятърът по високите части, над 2200м височина, ще бъде силен от северозапад със скорост до 80 км/час. Максималните температури над 2500м височина - около минус 6 градуса , а на 1500 м височина до 2.

През следващите дни чувствително ще се затопля. Вторник и сряда облачността на много места в страната ще бъде разкъсана и ще има повече слънчеви часове. В четвъртък, петък и събота в планините ще духат южни ветрове, които ще топят снежната покривка.  Дневните температури в населените места на север от планините ще се повишат и ще достигнат до 22 - 23 градуса.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR