Новата седмица ще започне с ветровито, но топло за февруари време

Очаква ни променлива облачност, намаляваща и до предимно слънчево

03.02.2024 | 14:20 Редактор: Тодор Петров
Новата седмица ще започне с ветровито, но топло за февруари време

През нощта ще преобладава ясно време, след полунощ – с разкъсана висока облачност. Ще продължи да духа запад-северозападен вятър, ще е предимно умерен, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

Преобладаващите минимални температури ще са между нула и 5°, в София – около 2°. Атмосферното налягане ще се понижи, но ще се задържи малко по-високо от средното за месеца.

Утре ще бъде ветровито, с умерен, в много райони и силен, запад-северозападен вятър. Облачността ще е променлива, вечерта намаляваща до предимно ясно време. Ще бъде почти без валежи. Максималните температури ще са между 9° и 14°, в София – около 10°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, но валежи са малко вероятни. В планините ще е ветровито. Ще духа силен, по високите и открити части – и временно бурен, северозападен вятър. Облачността ще е предимно значителна, на отделни места със слаби снеговалежи, но заради силния вятър има условия за виелици и снегонавявания. 

В началото на новата седмица ще бъде много ветровито, топло за началото на февруари, с променлива облачност, намаляваща и до предимно слънчево. В понеделник вятърът в Северна и Източна България ще е силен до бурен, във вторник ще отслабне, а по-късно през деня ще се ориентира от югозапад. Минималните температури ще са между 3° и 8°, а максималните в понеделник ще бъдат между 15° и 20°, във вторник – с градус-два по-ниски.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR