fallback

ИТН: Атанасова ще изпълнява политически поръчки на Борисов и Пеевски

От ИТН определиха решението на президента да сезира КС като "логичен ход"

23.01.2024 | 17:03 Автор: Толя Стоянова

От "Има такъв народ" определиха решението на президента Румен Радев да сезира Конституционния съд заради избора на нови съдии като "логичен ход". Депутатът от ИТН Станислав Балабанов видя нарушения в две посоки - заради гласувания 9-годишен мандат в разрез с тълкувателното решение на Конституционния съд, както и заради биографиите на двамата избрани от мнозинството - Десислава Атанасова и Борислав Белазелков, което ги превръщало в "спорни личности".

"Това с особена сила важи за Атанасова заради политическата ѝ обвързаност. Мога да ви заявя убедено, че това няма да е независима личност, която взима независими решения в Конституционния съд, а това ще бъде една фигура, която ще изпълнява политически поръчки и ще изпълнява повелята на такива като Бойко Борисов и Делян Пеевски", посочи Балабанов, цитиран от БНР.

В позиция БСП обяви, че парламентарната група на "БСП за България" припомня, че е гласувала "против" избора на двамата конституционни съдии.

"Призовахме президента да блокира избора и той го направи. Това е правилното решение", заявяват от социалистическата партия.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от България
fallback