ИТН: Атанасова ще изпълнява политически поръчки на Борисов и Пеевски

От ИТН определиха решението на президента да сезира КС като "логичен ход"

23.01.2024 | 17:03 Редактор: Толя Стоянова
ИТН: Атанасова ще изпълнява политически поръчки на Борисов и Пеевски

От "Има такъв народ" определиха решението на президента Румен Радев да сезира Конституционния съд заради избора на нови съдии като "логичен ход". Депутатът от ИТН Станислав Балабанов видя нарушения в две посоки - заради гласувания 9-годишен мандат в разрез с тълкувателното решение на Конституционния съд, както и заради биографиите на двамата избрани от мнозинството - Десислава Атанасова и Борислав Белазелков, което ги превръщало в "спорни личности".

"Това с особена сила важи за Атанасова заради политическата ѝ обвързаност. Мога да ви заявя убедено, че това няма да е независима личност, която взима независими решения в Конституционния съд, а това ще бъде една фигура, която ще изпълнява политически поръчки и ще изпълнява повелята на такива като Бойко Борисов и Делян Пеевски", посочи Балабанов, цитиран от БНР.

В позиция БСП обяви, че парламентарната група на "БСП за България" припомня, че е гласувала "против" избора на двамата конституционни съдии.

"Призовахме президента да блокира избора и той го направи. Това е правилното решение", заявяват от социалистическата партия.

Снимка: БГНЕС