Денков: Не сме започнали обсъждането на имената за министри

"Първите стъпки към ротацията са заложени", каза премиерът

20.01.2024 | 12:30 Редактор: Искра Ангелова
Денков: Не сме започнали обсъждането на имената за министри

Първите стъпки към ротацията са заложени, още когато при споразумението, беше проведена и лидерска среща, на която принципите бяха обсъдени. Това, което не сме започвали, е да обсъждаме конкретни имена, защото в момента правим анализ на работата на министрите по изпълнението на програмите.  Това заявиха премиерът акад. Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел пред медиите.

"Процесът върви спокойно и конструктивно, аз съм оптимист в това отношение", разкри Денков.

"За мен е важно да бъде завършен анализът, да имаме яснота за свършената работа от всеки един от министрите. Важно е да имаме яснота къде сме се справили със заложените срокове в управленската програма", поясни вицепремиерът Мария Габриел.

По отношение на Еврозоната, премиерът Денков заяви, че целта е 1 януари 2025 година: "Датата 1 януари 2025 г. за влизане на България в Еврозоната не е сакрална. Няма нищо фатално, ако стане не от 1 януари, а от 1 юли, и това е възможно. Датата не е сакрална, сакрално е да имаме ясна посока и да работим по нея. Това е от полза за бизнеса, за гражданите, за повишаване на благосъстоянието и на контрола върху финансовите институции".

"Влизането в Еврозоната остава висок приоритет за страната", отсече Мария Габриел.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR