Смъртта на Емилия Ованесян потресе Смолян. Как се стигна до трагедията?

Четирима души са обгазени и са в болница

19.01.2024 | 15:44 Редактор: Вяра Димова

Известната актриса от Родопския драматичен театър Емилия Ованесян загина при пожар тази нощ в Смолян. Новината потресе целия град. Още четирима души са в болница заради обгазяване.

Огънят е тръгнал от апартамента на актрисата в блок 13 в новия център на града. Сигналът за пожара е получен 35 минути след полунощ.

"Колегите са преценили, че е необходимо да дойде и автомеханичната стълба, при което на място се установява пожар в жилищен блок със силно задимяване в стълбищната клетка", съобщи началникът на РСПАБ-Смолян комисар Васил Василев.

Пристигат полицейски патрули и екипи на бърза помощ. Живеещите в съседните апартаменти са евакуирани. Четирима пострадали са приети в болница.

"Сестра ми и племенничката са в болница в интензивно отделение и други двама са в ОАРИЛ в тежко състояние. Самият апартамент е изгорял", каза сестрата на пострадала - Гергина.

"Четиримата са в стабилно състояние, всичко е под контрол, няма опасност за живота им", съобщи старши ординатор д-р Венцислав Проданов.

Тялото на 67-годишната носителка на "Аскер" Емилия Ованесян е открито след загасяването на пожара. Води се разследване. Тази сутрин директорът на театъра още не можеше да повярва какво се е случило. Предната вечер са били заедно с Емилия.

"Дори мислехме да възстановим детската школа към театъра. Случилото се уби всичко. Емилия беше гръбнака на нашия театър", коментира директорът на Родопския театър Румен Бечев.

От театъра обявиха тридневен траур.

Вижте повече в репортажа. 

Снимка: БГНЕС