Горя училището в село Беловец, децата са освободени до края на седмицата

Всички са били евакуирани изключително бързо

18.01.2024 | 19:30 Редактор: Искра Ангелова

Евакуираха училище заради пожар. Покривът на учебно заведение в кубратско село е пламнал тази сутрин, докато учениците от 1 до 7 клас са били в час. Всички са евакуирани незабавно и няма пострадали.

Сигналът за пожара е подаден малко преди 09:30 часа. Огнярят на училище "Васил Левски" вижда пламъците на покрива и съобщава на директорката. Тя звъни на тел. 112 и едновременно започва евакуация.

"Евакуирахме деца, колеги, всички. Много организирани, ние сме правили евакуации вече. Всички деца бяха изведени навреме, даже бяха и облечени - много бързо стана, ние даже чакахме навън 10 минути и дойдоха и полиция, и след това пожарна", сподели директорът на ОУ "Васил Левски" - Галина Ганева.

По време на пожара в сградата има 60 деца и 15 души персонал.

"Бяха прибрани първо в близката сграда, където се помещава детската градина, на всички родители им беше съобщено, че е възникнал пожар", коментира кметът на село Беловец - Ерсин Ахмед.

В гасенето на пожара се включват и допълнителни сили. Огънят е поразил само покрива.

"Покривът е изолиран с плоча, имаме т.нар. "капандура" от медицинския кабинет към покрива, той е изолиран с противопожарни специални врати и това е предотвратило слизането на пожара надолу", допълни Ганева.

"Бяха изпратени от общината водоноски, както и от Кубратска гора. Имаше земеделски производители с техника за гасенето на пожара", каза още кметът на селото.

Децата са освободени до края на седмицата от учебни занятия.

Вижте повече в репортажа.