Посрещаме хладен и снежен вторник - ще се затопли ли скоро?

Ще духа слаб западен вятър със скорост до 20 км/ч

16.01.2024 | 07:25 Редактор: Вяра Димова

Денят ще започне с минимални температури в страната от -7 до -1 градус, по морето до -1-3 градуса. Преди обед ще вали мокър сняг в западните и централните райони. Следобед ще вали по Черноморието, предимно дъжд, а от запад на изток валежите ще спират. В западните райони ще има условия за поледици по пътните настилки. Ще духа слаб западен вятър със скорост до 20 км/ч, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Максималните температури в страната ще са от 2 до 9 градуса, северно от планините и по Черноморието до 8-9 градуса.

Над планините времето ще бъде с валежи от сняг. Снежна покривка там ще бъде с дебелина от 45 см до 1 м. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде умерен от северозапад със скорост до 40 км/ч. Максималните температури, над 2500 метра височина, ще са около минус 7 градуса, а на 1500 метра до 1.

И през следващите дни - от сряда, отново ще бъдем в плен на мъглите и ниските облаци, а по планините с повече слънце.

В четвъртък ще бъде ветровито и чувствително ще се затопли. В петък бързо ще се заоблачава с валежи от дъжд и сняг. В събота ще вали сняг, по-интензивно в западните и северни райони, като през нощта, срещу неделя валежите ще спират. В неделя ще застудява, ще има разкъсана облачност над страната. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)