Почина режисьорът Красимир Спасов

"Усещам с цялото си същество, че първата му репетиция в небесния театър вече е започнала", написа дъщерята на театралния педагог

14.01.2024 | 21:22 Редактор: Толя Стоянова
Почина режисьорът Красимир Спасов

Отиде си доайенът на българската театрална режисура Красимир Спасов, съобщиха от театър "Българска армия". Поклонението ще е на 17 януари (сряда), от 12:30 часа, в ритуалната зала на Централни софийски гробища.

"Усещам с цялото си същество, че първата му репетиция в небесния театър вече е започнала. Отвъдните артисти са прегърнали баща ми със златните си крила, а той с леко ироничната си усмивка ги въвежда в тайните на света, планетите, звездите, вселената", пише във Facebook дъщерята на режисьора - Касиел Ноа Ашер. 

"Моят баща беше режисьор с цялото си същество. Обожаваше театъра. Коридорите, гримьорните, стаята за чакащи, ателиетата, кабинета си, барчето на последния етаж. Но най-много си умираше да разказва истории там - на сцената под прожекторите. Беше майстор на анализа, на чувствата, на реденето на пъзела наречен герой. Беше мечтател, който вълшебстваше с душите на публиката. Беше екстремен, точен, мощен, завладяващ, непреклонен и беззащитен. Знаеше много, но не спираше да учи до последния си миг", добави тя.

"Проф. Красимир Спасов винаги ще остане с нас на сцената и в нашите сърца", написаха във Facebook от театър "Българска армия".

По думите им неговата театрална естетика остава вечна, дори през най-големите промени, неговите виждания продължават да са непоклатими и именно за това, той се превръща в изключително важна фигура за българския театър.

Снимка: БГНЕС