Helpbook: Достъпна среда ли? Асансьори на метрото не работят от месеци

При проблем, подайте сигнал в платформата

10.01.2024 | 22:50 Редактор: Анисия Иванова
Helpbook: Достъпна среда ли? Асансьори на метрото не работят от месеци

В платформата на Helpbook.info постъпи сигнал, в който са засегнати проблемите, с които ежедневно се сблъскват хората с увреждания относно достъпна градска среда.

Ето какво ни пише наш потребител: "От доста време асансьорът за вход/изход на Метростанция "Сердика" по линия 2, вътре в метрото, към площад "Бански", не работи. В центъра на София майките с колички и увредените лица са без достъп до метровлаковете, или слизайки от тях, остават на перона поради невъзможност да излязат от метрото.

Преди имаше хартиено уведомление, че "Асансьорът не работи" и молба за извинение, написани ръкописно, но явно някой възмутен го е премахнал. Защото извинение за ограничен достъп в европейска столица няма! Ескалаторът на метростанция "Бели Дунав" по линия 2 към ж.к. "Надежда" 3 не работи повече от ПЕТ месеца!

Моля, пощадете нас, увредените хора, и ни предоставяте достъпна градска среда. Не можем да изкачваме безброй стъпала! И не, не е извинение тиражираното оправдание, че частите за поправка на съоръжението се доставят от чужбина и затова се бави - с камили да бяха тръгнали тези части, за почти половин година щяха да са пристигнали! Стига да са поръчани! Милост просим!“

В платформата на Helpbook.info можете да подадете оплакване към отговорните институции, които да предприемат действия по решаване на проблема и да бъдете уведомени писмено за предприетите мерки.

Снимка: БГНЕС