В подкрепа на малката Никол - мъж подстрига брадата си и събра почти 16 хил. лв.

5-годишното момиченце се лекува от левкемия

09.01.2024 | 19:43 Редактор: Деси Николова

Мъж предприе нестандартна инициатива да се раздели с дългогодишната си брада и събра близо 16 000 лева. Средствата дари за лечението на болно дете.

На 27 декември Петър Адамов решава да пусне пост и да попита приятелите си в социалните мрежи колко пари ще му дадат, ако си избръсне брадата, като уточнява, че ако се съберат средства, те ще бъдат дарени за благотворителна кауза. 

"Първата вечер от приятел - първите 100 лв. Аз си казвам: "Представяш ли си, ако се съберат 500 лв.", на другия ден вече бяха 650 лв.", сподели Петър.

Той се запознава със случая на 5-годишната Никол, която се лекува от левкемия и решава да я подкрепи в битката с болестта. На 6 януари се разделя с брадата си, а процедурата в салона за красота се излъчва на живо във Facebook.

"Tова, което той направи, наистина беше уникално, ние го гледахме с Никол през цялото време, за мен беше много емоционално, Никол в края каза: "Мамо, този батко стана много хубав". Благодарих му милиарди пъти, не съм вярвала, че някой би могъл да направи нещо такова", каза майката на Никол.

Сумата, която Петър успява да събере, е 15 800 лв. И то само за 12 дни. 

"За мен беше неочаквано и не предполагах, на всеки един човек броих ги - 300 човека, на всеки изказах благодарност", допълни Петър.

Петър също е баща и историята на Никол го трогва много. В момента семейството на момиченцето е събрало около половината сума за лечението, още около 250 000 лева са необходими, за да замине детето за Израел, където да му бъде направена трансплантация на костен мозък. Другата седмица Никол става на 6 и си пожелава само здраве. 

И вие може да подкрепите Никол чрез следната банкова сметка:

Банка: Алианц Банк България

IBAN: BG57BUIN95611000714727

BIC: BUINBGSF

Получател: Фондация Павел Андреев

Основание: Дарение за Никол Радославова Караколева

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.