Спасение през счупените стъкла на автобуса, жена е с черепно-мозъчна травма

Автобусът се движеше с висока скорост, щеше да ме повлече и мен, споделя друг шофьор

02.01.2024 | 18:34 Редактор: Елеонора Танева

10 са пострадалите в катастрофата на пътя Русе-Бяла. Жена е в тежко състояние. Ударили са се автобус с гръцки туристи и турски камион.

Инцидентът е станал по обед на завой между Волово и Борово. Автобусът с румънска регистрация е превозвал около 50 гръцки туристи, които са се прибирали у дома. На мокрия път се е ударил странично в насрещно движещ се турски ТИР, като при сблъсъка е излязъл от пътя. 

"Автобусът се движеше с висока скорост и пред мен имаше два-три ТИР-а. Автобусът щеше да ме повлече и мен. На мен ми се обади колегата, че е катастрофирал, че се е блъснал с автобус и аз дойдох на мястото, пътниците излизаха през счупените стъкла на автобуса и аз помагах да напуснат автобуса по-бързо", сподели Акън, колега на шофьора на ТИР-а.

Пострадали са двамата румънски водачи и осем от пътниците. Всички са откарани в болница в Русе, като двама са отказали да бъдат хоспитализирани. 62-годишна жена е оперирана по спешност заради черепно-мозъчна травма. Останалите туристи са транспортирани до бензиностанция, откъдето да се прехвърлят на друг автобус.

"За нещастие имахме две катастрофи - една малка в Румъния и една в България. Повечето сме добре. Не знам какво се обърка, беше главен път. Сега чакаме да разберем как са хората в болницата, да ни извозят до София и оттам да ни закарат до Гърция. Беше невероятен стрес, не осъзнаваш какво става, но сме щастливи, че сме ок", каза Панайотис Грапсас, турист от Гърция

Пробите на водачите за алкохол и наркотици са отрицателни.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: Facebook/Диана Русинова