Близки на загиналия при гонка в Стара Загора: Това е беззаконие, той беше добър човек

Министърът на вътрешните работи разпореди втора проверка

02.01.2024 | 13:54 Редактор: Деси Николова

Втора проверка в Инспектората в Стара Загора по случая, при който след гонка загина човек, разпореди министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Проверката ще трябва да установи всички факти и обстоятелства около случая. Ще се анализира и информацията, публикувана в средствата за масово осведомяване и в социалните мрежи по повод на съмненията за неправомерни полицейски действия или пък превишаване на полицейски правомощия. 

А сутринта роднини и приятели на загиналия 58 годишния Пламен Пенев излязоха на протест и настояха за справедливост.

"Събираме се, защото това беззаконие няма граници. Това е толкова долно. Каквото и да е направил - нечовешко е това нещо. Притеснявам се, деца имам, жена имам", заяви един от протестиращите.

"Не съм очевидец, не съм била в момента, но ако това което се видя е истина, съм ужасена, не само за него, а и за народа. Каквото и да е направил, хванете го, задръжте го, но не и по такъв начин. Ако е вярно това, което показаха е възмущение", каза друг протестиращ.

"Не може да изкарват, че е починал при катастрофата, а да бият умрял човек. Те трябва по реда да си го закарат в полицията, да си го разпитат. Не може да се позволява това да стане. Той беше добър и отзивчив към всички. Такъв си остана до края", сподели съученик на загиналия.